Київ, вул. Ямська 1/29 (м. Олімпійська)
Київ, вул. Ю. Поправки 4/39А (м. Чернігівська)
Киев, ул. Ямская 1/29 (м. Олимпийская)
  • +38(050) 228-32-19 (Viber)
  • +38(067) 328-34-10
  • Киев, ул. Ю. Поправки 4/39А (м. Черниговская)
  • +38(067) 907-24-14 (Viber)
  • +38(095) 692-71-20
  • Добірна дошка що це таке?

    Схематически дверной блок в разрезе

    Досить часто складно підібрати з розмірами дверного отвору та коробкою самих дверей. Зазвичай товщина стіни в отворі товщі - ніж пропоновані коробки по ширині. У таких ситуаціях дуже зручно використовувати добірну дошку (розширювач). Вона кріпиться до коробки і заповнює простір між дверним каркасом і іншою стороною стіни. Такий варіант дозволяє лаконічно та акуратно вписати лиштву з обох боків.

    Зараз здається дивним, що цей спосіб установки не набув широкого поширення раніше. Адже використання доборної дошки - не тільки простий і легкий варіант розширення дверної коробки до необхідного розміру, але і презентабельний вигляд. Ваш блок буде виглядати набагато красивішим і багатшим, ніж при використанні звичайних укосів. Не кажучи вже про те, що традиційні укоси вимагають немалих зусиль та часу. Ви можете уникнути наступної штукатурки, фарбування, обклеювання шпалерами, і всіх проблем, пов'язаних з цим.

    Продовжуючи говорити про красивий зовнішній вигляд, обробкою розширювачем, слід сказати, що зараз на ринку є величезний асортимент колірних і текстурних рішень. Ви зможете підібрати варіант, при якому ваші двері будуть виглядати монолітно і дуже органічно, не вибиваючись із загальної концепції інтер'єру.

    Профіль добору виглядає просто - це планка, яка вставляється в отвір, що утворюється. Особливу увагу варто приділити розмірам. Висота профілю повинна відповідати висоті дверної коробки, а його ширина повинна відповідати наступній формулі: ширина коробки і ширина добору не повинні бути меншими за ширину стіни дверного отвору. Також ширина розширювача може залежати від ширини паза в коробці, якщо вона передбачає. Монтаж може спростити телескопічні добори. Вони мають свого роду "гребінь", що регулює виліт у межах 1-2 сантиметрів.

    Добірна дошка може продаватись у комплекті з дверима. Але найкращим варіантом буде довіритися професіоналам – вони зможуть зробити все необхідне вимірювання та підібрати правильний розмір розширювача.

    Що таке доборна дошка?

    Добірна дошка або дверний розширювач - це прямокутна в перерізі планка шириною від 5 см, а в довжину більше 2 м. Якщо ширина дверної коробки набагато менша за стіну, в яку встановлюють двері, то використовують додаткові планки. У старих спорудах дверну коробку робили рівною ширині стіни, але при виникненні недоліків лиштви перекошувалися, а зазори доводилося штукатурити і фарбувати. Зараз коробковий брус дверей виконують стандартної ширини (приблизно 7 см) і, при необхідності, розширюють додаткову дошку, що набагато простіше, швидше і естетичніше.

    Конструктивно можна виділити 2 типи планок:

    • стандартні. Є звичайною дошкою, можливо - з обробленим краєм, але частіше без. Необхідну ширину відрізають від цілого листа та кріплять;
    • телескопічні. Кріплення йде відразу у виїмку без відрізання зайвої частини дошки. Така додаткова планка – більш практична.

    Існує третій вид добору. Це комбінація додаткової дошки та дверної лиштви. Виконаний цей варіант як декоративний куточок, що встановлюється в пази дверної коробки спеціальної конструкції. Але підходить такий тип лише за збільшення ширини на невелику величину (2-5 см).

    Вибір доборів

    Насамперед дана дошка виконує естетичну функцію, отже, до кольору варто поставитися з особливою увагою. При замовленні комплекту в нашому магазині Ви легко підберете планку необхідних кольорів. Матеріалом для дверних розширювачів служить ДВП, цільна деревина, МДФ, покривають їх ПВХ-покриттям або шпоном - все залежить від виробника. Найчастіше добори ставлять з одного боку від дверей, але за певних конструктивних особливостях вони можуть встановлюватися з двох сторін. Це слід врахувати для розрахунку необхідної кількості доборної планки. Як і те, що її ширина може сягати 40 див.

    Інтернет-магазин Assist - Ваш надійний помічник

    Наш магазин, крім продажу дверей, здійснює також їх монтаж, тому з необхідністю використання доборів ми стикаємося часто (у 90% випадків вони необхідні). Якісний монтаж підкріплюється гарантією на 12 місяців. Двері на будь-який смак та додаткову дошку до них можна вибрати у наших магазинах за адресами: м. Київ ст.м. Чернігівська, вул. Ю. Поправки 4/39А та ст.м. Олімпійська вул. Ямська 1. Більш зручний варіант - скористатися нашим онлайн-ресурсом, доступним цілодобово, 7 днів на тиждень, без свят та вихідних.

     
    До всіх новин