Київ, вул. Ямська 1/29 (м. Олімпійська)
Київ, вул. Ю. Поправки 4/39А (м. Чернігівська)
Киев, ул. Ямская 1/29 (м. Олимпийская)
  • +38(050) 228-32-19 (Viber)
  • +38(067) 328-34-10
  • Киев, ул. Ю. Поправки 4/39А (м. Черниговская)
  • +38(067) 907-24-14 (Viber)
  • +38(095) 692-71-20
  • Догляд за дверима – делікатність та регулярність – ось основні правила.

    Перед тим як скласти список рекомендацій щодо догляду за міжкімнатними дверима потрібно визначитися з їх видом, типом, умовами експлуатації та, звичайно, матеріалом з якого вони виготовлені. Тобто догляд за дверима із пластику відрізнятиметься від догляду за дверима, виготовленим із натурального дерева або шпону. Але в будь-якому випадку якщо двері якісні як у плані виробництва і сировини, так і в плані монтажу, то і її очищення і її профілактичний огляд не створить турбот.

    Згідно зі статистикою продажів, найчастіше купуються міжкімнатні двері, виготовлені із МДФ чи ДСП, ДВП чи ламінату. Не менш популярними вважаються шпоновані двері та вироби з масиву. Так як всі ці матеріали мають практично одну основу (дерев'яну) - то й догляд за ними приблизно однаковий.

    Незалежно від умов експлуатації, рано чи пізно міжкімнатні двері вимагатимуть очищення. Якщо в будинку є діти чи тварини, то витирати чи мити двері доведеться частіше. Щоправда, потреби у частому очищенні можна уникнути, якщо покрити полотно дверне спеціальними захисними засобами. Якщо такого покриття немає, то доведеться купити спеціальні засоби для чищення, вибір яких потрібно здійснювати з урахуванням матеріалу дверного полотна. Поліроль для меблів для очищення дверей може не підійти. Для любителів «хімічного догляду» у продажу є спеціальні засоби, ну а ті, хто віддає перевагу «бабусиним рецептам», для видалення жирних плям з дверей можуть використовувати дуже слабкий (10%) спиртовий розчин. Головне, щоб ганчірочка, змочена в розчин, була сильно віджата, а двері після очищення витерті насухо.

    Якщо двері розташовані в приміщенні, де проводяться ремонтні роботи, її бажано або повністю зняти, або «загорнути» в захисну плівку.

    До речі, доглядаючи за міжкімнатними дверима, часто забувають про фурнітуру. Так і замок, і петлі, і ручки необхідно регулярно змащувати та перевіряти.

    Скляні двері, популярність яких через їх унікальні дизайнерські властивості, постійно зростає, так само вимагають специфічного догляду. Регулярне протирання скляного дверного полотна спеціальним засобом (для скляної поверхні) дозволить підтримувати двері в чистоті. Якщо скляні двері встановлені на кухні, бажано перед глобальним очищенням видалити жирну плівку, утворення якої неминуче. Для цього можна використати звичайний мильний розчин.

    Лаковані двері, які бояться і сонячних променів та жорсткої експлуатації, вимагають особливо делікатного підходу і при використанні, і при догляді

    При очищенні дверей не використовують жорсткі щітки, абразивні матеріали та агресивні хімічні речовини.

    До всіх новин