Київ, вул. Ямська 1/29 (м. Олімпійська)
Київ, вул. Ю. Поправки 4/39А (м. Чернігівська)
Киев, ул. Ямская 1/29 (м. Олимпийская)
  • +38(050) 228-32-19 (Viber)
  • +38(067) 328-34-10
  • Киев, ул. Ю. Поправки 4/39А (м. Черниговская)
  • +38(067) 907-24-14 (Viber)
  • +38(095) 692-71-20
  • Зверніть увагу на фурнітуру

    Ні для кого не секрет, що дверна фурнітура є одним із найбільш значних елементів у будь-якій вхідній конструкції. Саме від неї залежить функціональність і комфортність експлуатації дверей. Також вона відповідає за безпеку і стійкість до злому. Це означає, що при підборі та придбанні вічок та ручок, броненакладок та засувок, доводчиків та петель слід бути дуже уважним та обережним.

    Дверная фурнитура

    Що слід пам'ятати?

    Для того щоб прийняти правильне рішення, слід пам'ятати про цілу низку нюансів.

    Основне зусилля зловмисники спрямовують саме на руйнування фурнітури. Відповідно, «удар» на себе приймає насамперед замок. Тому купувати слід лише сучасні моделі. Усі замикаючі механізми ділять на класи за рівнем стійкості до злому. Щоб бути впевненим у безпеці, слід віддавати перевагу виробам класу III і вище. Вони витримують спроби зламування за допомогою механічних та автоматичних інструментів протягом не менше 20 хвилин. Цього цілком вистачає, щоб грабіжники зчинили шум і встигли привернути увагу сусідів чи оточуючих.

    Робити вибір варто на користь як мінімум двох різних замків (сувальдний та циліндричний), а також слід відразу подбати про броненакладки та клямку.

    Фурнітура повинна відповідати дизайну моделі дверей. Сучасні виробники пропонують найширший асортимент різноманітних виробів різних типів, виконаних у класичних та сучасних стилях. Так, наприклад, серед дверних ручок можна знайти кілька видів: стаціонарні, натискні, кільця-стукалки, ноби. Також існує велика кількість броненакладок (накладних, врізних, напівврізних та магнітних), очок (з різними лінзами), клямок (роликових, фалевих, магнітних).

    У їх оформленні застосовують найрізноманітніші способи декоративного оздоблення:

    • обробку щіткою,
    • полірування,
    • порошкове забарвлення,
    • поліроване хромування,
    • матове хромування,
    • оксидування,
    • покриття золотом із лаком.

    Крім вищевказаних, застосовуються такі способи декоративного прикраси, як патинування (штучне старіння), застосування різних матеріалів та сплавів (страз, скла, дерева, металу). Наявність найбагатшого різноманіття дає можливість придбати цілий набір виробів, виконаних в єдиному стилі.

    Правильність вибору багато в чому залежатиме від типу придбаних дверей. Якщо це конструкція технічної спрямованості (протипожежна, сейфова, куленепробивна), то й вироби мають бути спеціалізованими. Це, наприклад, замок із системою антипаніки, ручки, що відкриваються при найлегшому натисканні. Вся «технічна» фурнітура має відрізнятися підвищеною міцністю, безаварійністю експлуатації у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також стійкістю до всіх видів зовнішніх впливів.

    Однак якщо вам потрібні дверні аксесуари для вхідних конструкцій в квартиру або офіс, то основним фактором вибору стане їхня ергономічність, комфортність в експлуатації та візуальні характеристики. Вся фурнітура повинна відповідати іміджу, що створюється, гармонійно поєднуватися з елементами інтер'єру та екстер'єру, а також бути здатною зберігати ефектний зовнішній вигляд протягом усього часу експлуатації. Це означає, що матеріали, що використовуються для її виготовлення, повинні бути міцними, надійними та зносостійкими. Сучасні захисні покриття є кращим способом збільшити термін експлуатації виробів.

    До всіх новин