Київ, вул. Ямська 1/29 (м. Олімпійська)
Київ, вул. Ю. Поправки 4/39А (м. Чернігівська)
Киев, ул. Ямская 1/29 (м. Олимпийская)
  • +38(050) 228-32-19 (Viber)
  • +38(067) 328-34-10
  • Киев, ул. Ю. Поправки 4/39А (м. Черниговская)
  • +38(067) 907-24-14 (Viber)
  • +38(095) 692-71-20
  • Вибір дверей – просто чи складно?

    Дивлячись на той асортимент, який сьогодні доступний споживачеві на ринку міжкімнатних дверей, складається враження, що жодних проблем із підбором ідеального варіанта бути не може. Але не все так просто. Виявляється, для того щоб вибрати не просто красиву, а функціональну конструкцію, що підходить за всіма параметрами, потрібно врахувати дуже багато факторів. Спростити собі завдання можна, якщо довіритись фахівцю. Якщо ж покупець вирішує самостійно підібрати міжкімнатні двері, то йому слід звернути увагу на такі нюанси як:

    • спосіб відкривання;
    • матеріал дверного полотна;
    • оздоблення та дизайн;
    • фурнітура.

    За особливостями конструктиву, який також визначає і механізм установки, двері можуть бути маятниковими, орними, розсувними, складними та «конюшеними». Деякі з наведених варіантів практично не використовуються при облаштуванні дверного отвору в житлових приміщеннях. Так, маятникові двері, які відчиняються в обидві сторони, не здатні забезпечити 100%-ву герметизацію і, відповідно, не підходить для квартири або будинку. Тоді як розстібні внутрішні двері вважаються найпоширенішою і оптимальною конструкцією.

    Розстібні двері можуть мати однопільне або двопільне полотно, а також бути ліво- або правосторонніми (у плані монтажу). До речі, в яку сторону відкривається полотно, має важливе значення не тільки для інтер'єру, але і для вибору фурнітури (петель і ручки).

    Для економії простору експерти рекомендують звернути увагу на розсувні моделі, що відкриваються шляхом зсуву полотна усередину ніші або вздовж стіни. Залежно від побажань Замовника розсувні двері можуть встановлюватися на верхніх або нижніх рейках.

    Двері, що складаються на кшталт гармошки, складно назвати хорошим рішенням для малогабаритної квартири. Але якщо недоліку в квадратних метрах немає, то така конструкція надасть інтер'єру оригінальності.

    Блоки, які складаються з верхньої та нижньої половини, тобто стайні, не мають попиту у вітчизняного споживача, хоча на Заході вони дуже популярні.

    Щодо матеріалу, то сьогодні виробники не обмежують покупця масивом або шпонованими конструкціями. Міжкімнатні двері можуть бути виготовлені з пластику, скла і мазоніту. Якщо вибір конструктиву визначається технічними можливостями приміщення, вибір матеріалу полотна, як і фурнітури, повністю залежить від особистих переваг покупця і його фінансових можливостей. Головне, щоб обрана модель і за кольором, і за стилем гармонувала із загальним інтер'єром кімнати.

    До всіх новин